Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΡΤΗ





Εδώ έχουμε μία σχετικά μικρή οικογένεια για την οποία λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων δεν μπορούμε να συσχετίσουμε άμεσα τα λίγα ονόματα που έχουμε στην διάθεση μας.
     Εντοπίζεται λοιπόν ο Σπύρος Μάρτης ο οποίος βρίσκεται εν ζωή το 1662 και είναι παντρεμένος με την Κορνέλια κορη της Ζαμπέτας αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Επίσης ο Ανδρούτσος Μάρτης και ο Σταμάτης Μάρτης χωρίς να έχουμε σαφές συγγενικό στοιχείο παρά μόνο ότι ζουν περίπου την ίδια χρονική περίοδο στο ίδιο χωριό.
      Ξέρουμε όμως ότι ο Σταμάτης είχε έναν υιό τον Στεφανή ο οποίος το 1728 παντρεύεται την Μίλω κόρη του Αλέξανδρου Χαρτοφύλακα και της Παρπαρέλας θυγατέρας του Νικολέτου Βασιλάκη.
     Όταν έγινε ο γάμος ο Σταμάτης είχε πλέον πεθάνει.Το μυστήριο τελέστηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1728 και συγκεκριμένα στις 18 του μήνα με κουμπάρο τον Σταματέλο Κορωνάκη από το Σκριπερο.Η Μίλω τότε ήταν μόλις 17 χρονών.
     Μπορούμε να πιθανολογήσουμε ότι ως οικογένεια ήλθε στο Βαλανειό από τους Χωρεπισκόπους καθώς το ίδιο επώνυμο υπάρχει εκεί σε μεγαλύτερη έκταση